maanantai 26. toukokuuta 2014

Vähäinen syöminen ja kahden kilon kanapata!

Vaikka tässä välissä on ollut noita lipsumispäiviäkin siidereineen ja pizzoineen, niin taitaa sittenkin pitää paikkansa PT:n epäily siitä että syön normaalisti liian vähän. Se tuntuu uskomattomalta ja voin väittää että aika monen ylipainoisen on vaikea suhtautua tällaiseen väitteeseen. Asiaa tukee kuitenkin se, että esim. ruokapäiväkirjani yhtenä (mielestäni mallikkaana) päivänä kalorit jäivät jonnekin 1100 paikkeille ja tänään päätin vielä tutustua kalorilaskuriin netissä ja syötin sinne päivän syömiset: sain kaikkineen tulokseksi noin 750 kaloria! Ja tässä oli kuitenkin kanaa, kasviksia, raejuustoa, tomaattia, kananmunaa, kahvia, maitoa, rahkaa, mustikkaa... Tietysti tällainen päivä korjaa vähän noita ylimääräisiä kaloreita edellisiltä päiviltä, mutta pidemmän päälle varmaan kroppa alkaa säätöliekityksen jos tällaisia tulee usein? Vähän kummastuttaa kyllä ja olen kyllä päättänyt, etten ala kaloreja liikaa kytätä ja nillittää kaikesta pienestäkin, mutta joku tolkku pitää tietysti olla - suuntaan ja toiseen.

Nyt tein testimielessä sellaisen laskelman, jossa syötin kaikki ruoka-aineet tekemästäni ruoasta. Tein sitä ihan KARMEAN satsin, koska en jaksa ihan joka päivä miettiä näitä ja laskin, että ainakin nyt illalla syödään tuosta, huomenna mulle lounaaksi ja ehkä vielä illallakin. Eli noin viiden annoksen pata siis. Se sisälsi 600 g Apetit Kruunusekoitus-vihanneksia (2 pussia siis, kukkakaalia, parsakaalia ja porkkanaa lähinnä), 900 g maustamattomia kanasuikaleita, 5 dl (mitattu keittämättömänä) Myllyn paras Riisi-Ohra-sekoitus ja mausteina yksi sellainen lihaliemihyytelö, valkosipulijauhetta ja reilu loraus Kikkomania. Mausteineen syötin kaikki määrät laskuriin ja sain koko kahden kilon määrälle kaloreiksi 2187 kcal. Eli jaettuna viidelle annokselle, se on noin 440 kcal/syöntikerta. Minusta se on aika vähän! Jos tekisin päivässä kalorivajetta hurjan liikuntasuorituksen verran niin voisin syödä koko kaksi kiloa tuota settiä päivässä. HEHEHEH! Tää on ihan älytöntä. En ihmettele enää yhtään laihduttajien kommentteja siitä, että kun ravintoterapeutti tai PT antaa ohjeet niin sitä syömistä sitten on. Tärkeää kai alkaakin olla se mistä ne kalorit ja lautaselliset koostuu. Joka tapauksessa tässä on nyt sulattelemista.

2 kommenttia:

  1. Hui kuinka vähän todellakin syöt, jos ajattelet, että tarvitset huiman liikuntamäärän voidaksesi syödä tuon ~2100 kcal :o Sinun kokoinen ihminen kuluttaa jo kävelylenkilläkin niin paljon, että ihan huoletta voi syödä 2100 kcal päivässä. Itse olen 75kg 171cm ja syön suunnilleen tuon määrän ruokaa joka päivä. Jos on jalkatreenipäivä niin tule syötyä vielä parisataa kaloria enemmän. Ja olen kyllä onnistunut ihan hyvin polttamaan rasvaa. Lähtötilanne oli reilut 80kg.

    VastaaPoista
  2. Ihan oikeassa olet. Luulen että tämä on monelle isokokoiselle ongelma, kun syömisiä pitää vahtia ja tuntuu että vähäinenkin syöminen on "liikaa". Pitäisi saada se tasapaino kulutuksen ja syömisen välille, että kroppa ja aineenvaihdunta toimisi normaalisti. Opettelua näköjään koko elämä! :)

    VastaaPoista