sunnuntai 4. toukokuuta 2014

Punnitusaatoksia

Huomenna tulee viikko siitä ekasta PT:n tapaamisesta ja kovasti jo houkuttaisi tietää lukemia. Olen kuitenkin päättänyt, etten nouse omalle vaa'alleni lainkaan sillä se näyttää ihan mitä sattuu verrattuna PT:n vaakaan. Lisäksi haluan oppia ajattelemaan ettei se jokapäiväinen puntarissa ramppaaminen enää ole osa tätä muutosta, vaan maltilla nyt kuntoillaan ja syödään fiksusti ja silloin positiiviset tuloksetkin tulevat miellyttävämpänä yllätyksenä (tai sitten julma pettymys jos parin viikon aikana ei ole mitään tapahtunut!). Torstaina meillä on siis seuraava tapaaminen, mutta en ole ihan varma otetaanko jo heti silloin mittauksia. Alunperin puhuttiin, että kahden viikon välein nähdään jatkossa. Joka tapauksessa, uskon että jotain tapahtuu - jos ei hurjia vaa'alla niin ainakin olossa ja päässä.

Muutoksia tietysti voi kuulostella muutenkin kuin vaakaa katsomalla, kuten kaikki tiedämme. Omalla kohdallani tuntuu, että hetkenkin fiksumpi syöminen hävittää leuan alta löllöä. Samoin vyötärö, tai oikeastaan tuo pallean kohta hieman ylempänä on se kohta jossa muutos ensimmäisenä näkyy. Tai ehkä kuvittelen? Joka tapauksessa, vyötärönauhaa varmaan kannattaa nyt kuulostella.

Olen tässä ehtinyt myös pohtia laihdutushistoriaani, lähinnä löytääkseni kohtia joissa on aiemmin mennyt pieleen tai missä vaiheessa yleensä on alkanut lipsua. Jopa huvittavan kirjava on ollut seikkailuni laihduttamisen maailmassa, kuten lähes kaikilla muillakin reilusti ylipainoisilla. Me olemme experttejä! Kaikki tuotteet on tuttuja ainakin houkuttelevista mainoksista, kaikki erilaiset paleot, pätkät, paastot, karppaukset, sitruuna-muna-dieetit, kaalikeitot, nutraukset ja lutraukset on tuttuja. Ja kuten arvata saattaa, tulos oli sitten se että painoin 123 kiloa (ei dieettien takia vaan siksi että repsahduksen jälkeen kaikki maistui tuplana ja viiniä päälle). Ainoat noista, joita aion kokeilla ja käyttää jatkossakin on paasto, jonka etuina oli omalla kohdallani henkinen puoli, elämän hidastaminen ja itseensä keskittyminen. Muistan ihania hetkiä paaston ajalta kun olo oli jotenkin "tyhjä" ja kevyt, tein kaikenlaisia hoitoja itselleni ja saunoin kevyesti. Hyviä muistoja... Lisäksi nutraustuotteet voisivat sopia jonkinlaisena osana terveellistä ruokavaliota, ainakin jos tulee jumituksia tai repsahduspäiviä ja tilannetta voisi osanutrauksella vähän korjata.

Ajattelin etsiä tähän jonkin hauskan vyötärönmittauskuvan, mutta löysinkin tällaisen hauskan pyllykuvan. Mikä pylly sulla on? Itse taidan olla tuo laatikkopylly :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti