perjantai 2. toukokuuta 2014

Hätävara

Äsken piti keksiä jotakin pientä lounaaksi (teen tänään töitä kotona, harvinaista!) ja koska kanasuikaleet ja uunivihannekset on varattu iltaruoaksi, jäi aika vähän vaihtoehtoja kaappiin. Ensihätään suuhun meni kyllä kaksi juustoviipaletta, mutta hyvä niin - aamupäivä meni huonon olon kourissa kun migreeni meinasi saada otteen. Otin aamusta lääkkeen ja se aina aiheuttaa vähän heikkoa oloa, mutta pääasia että kohtaus meni ohi. Siksi oli siis pakko saada jotain apetta ennen kuin alkaa voimat hiipua ja juuston voimalla tekaisin sitten hätälounaan kananmunista, tomaateista ja raejuustosta. Ja olipa yllättävän hyvää! Siksi päätin tämänkin vinkin jakaa vaikka ei sen kummempi olekaan.

2 keitettyä kananmunaa, rikotaan pienemmiksi haarukalla
10 kpl miniluumutomaatteja (paras merkki on se pikarimainen Tommie's, ihanan makeita!) puolitettuna
3-4 rkl raejuustoa.
loraus öljyä

Öljyä lisäsin siksi, että se vähän sitoisi koostumusta kun keltuainen on muuten niin murua. Ja ehkä se öljy auttaa myös pitämään vähän paremmin nälkää. Koko tähän mössöön ei tarvitse minusta mitään suolaa tai mausteita, sillä kananmunan maku on jo sellainen "ruokaisa". Tykkäsin! Vettä päälle tietysti. Tätähän voisi soveltaa paljonkin: munan sekaan tonnikalaa, kevätsipulia, paprikakuutioita... mitä vaan. Keitetty kananmuna on kyllä kätevä välipala, ainakin jos ei ole kolesteroliongelmia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti