keskiviikko 21. toukokuuta 2014

Väärin meni!

Nimittäin tämä oikeanlaiseksi kuviteltu ruokavalioni. Olen yrittänyt poimia kaikista terveellisistä ohjeista mielestäni ne sopivimmat minulle ja syönyt kalaa, kanaa, pähkinöitä, salaattia, kasviksia, rahkaa ja mustikoita. Välillä papuja, tonnikalaa, proteiinipatukoita... Noh, tiedättehän te - nuo mitä tässä blogissakin näkyy. Nyt sain PT:ltä arvioinnin syömisistäni 3 päivän ajalta ja tuli aika tiukkaa palautetta. Hiilarit puuttuu, rasvaa liikaa, proteiinia liikaa, kahtena päivänä energiat jäi liian vähäisiksi, krapulaisena panini-päivänä meni vähän yli (mutta ei juuri!) ja sen päivän pasta & sämpylä -illallisesta tuli hyvää palautetta. Miten en tajua taas mitään? Toisaalta vähän kritisoin tätä koko juttua, koska tällä metodillahan on nämäkin kilot pudonneet ja olo on hyvä. Olen pitänyt kiinni rytmistä niin, että vähintään 3 tunnin välein syön mutta ilmeisesti se ei käynyt ilmi päiväkirjastani, kuten ei myöskään juodun veden määrä. Sain tosi hyviä ohjeita, mutta samalla ne tuntuu tosi ristiriitaisilta: pähkinät ja mantelit pois, ruisleipää tilalle, riisiä tai pastaa (täysjyvä) pitäisi lisätä aterioille, lohta vähemmälle, feta ja muut pois, pellavansiemenrouhe ja leseet pois aamurahkasta (?) .... ÄÄÄÄH! Just kun ajattelin löytäneeni hyviä ja sopivia juttuja.

PERKELE.

2 kommenttia:

  1. Kuulettaa kyllä vähän erikoiselle myös omaan dieettitaustaani peilaten.. Toki en niin tiedä millasista tavotteista olette keskustelleet, mutta mun dieeteissä kyllä hiilarit on olleet tosi vähällä. Ja proteiinia on aika paljon. Varmasti on monta tapaa tehdä ja en lähde arvostelemaan, koska mulla ei ravitsemustieteellisiä nippelitietoja ole hallussa. Lohihan ei ole välttämättä tosiaan se paras kala rasvaisuutensa takia dieetillä, mutta kyllä mä kuvittelen, et parilla aterialla viikossa sekin on ihan ok (siis perus terveellisessä elämäntavassa, just nyt mulla tuo lohi on kieltolistalla).
    Mut ehkäpä pt:si tietää mitä tarviit ja kannattaa kokeilla noudattaa hänen ohjeistustaan. Eiköhän hän muutoksia tee sitten jos tulosta ei ala tulla :)

    VastaaPoista
  2. Totta. Ajattelin ihan samaa kun juteltiin aiemmin sun lohettomuudesta :) Ja uskon kyllä että hän tietää asiansa (ainakin yleisesti, en ole varma miten omalla kohdallani henk.koht), mutta jotenkin tuntuu pahalta taas muuttaa löydettyä linjaa.. Noh, kokeillaan tällä menetelmällä. Jätän lohen ja pähkinät hetkeksi, lisään vähän ruisleipää ja jos jaksan keitellä jotain täysjyväpastaa niin sitä sit salaattilautaselle lisäks.

    VastaaPoista