torstai 29. toukokuuta 2014

Let's Zumba!

Kävin eilen Zumbassa. Olipa hauskaa! Se on sellainen kesäversio, jossa zumbataan melkein puoliksi ulkotilassa mutta kyllä tuli lämmin parin ekan biisin jälkeen. Tykkään kovasti tuollaisista tanssillisista tunneista ja olen kokeillut myös Sh'bamia ja Dancea. Sellaisissa aika menee nopeasti ja on enemmän bailutunnelma, melkein kuin ei olisi urheilemassa ollenkaan :) Zumba tuntui myös aika tehokkaalta koska välillä hypittiin ihan tasajalkaa ja liikkeet olivat meneviä, tavallaan siis kai aika aerobista kuntoilua. Kylkiin ja jalkoihin tuli vähän lihastuntumaakin. Mutta pääasia oli että oli kivaa ja sain itseni lähtemään illalla vaikka päivä oli ollut vähän huono aamuisen migreenin ja migreenilääkkeen väsytyksen & yökötyksen takia. Katsoin jostain taulukosta, että reipas tunti Zumbaa kuluttaisi yli 600 kaloria. Aika hyvin! Veikkaan että mun kunnolla ja tyylillä meni ehkä 500 kcal.

Lihakset on muuten ekan kerran olleet tavallista kipeämmät sen tiistaisen lihastreenin jäljiltä. Selkä ja reisien lähentäjät etenkin, koska ne olivat uusia laitteita verrattuna perusohjelmaani. Lähentäjien kipupiste osuu tuonne ihan nivusiin ja tekee jotenkin hyvää venyttää niitä joka käänteessä :)

Eilen tein muuten aika helpon uuniruoan lisukkeeksi kalalle. Pilkoin parsakaalia, kesäkurpitsaa ja herkkusieniä laakeaan vuokaan, päälle öljyä, mausteita ja hunajaa. Sitten 220 astetta uunissa puolisen tuntia. Oli helppo ja hyvä!

Hyvää helatorstaita kaikille! Jos ehdin tänään niin ajattelin ottaa vertailukuvia kun myllään vaatekaappia. Katsotaan jos ehtisin postata ne jo tänään.

2 kommenttia:

  1. Hyvin kuluttaa kaloreita Zumbassa! Itsekin katsoin joskus spinningissä kulutettavia kaloreita, ja kyllä sekin motivoi liikkumaan. Ja tietty tärkeäähän se on se liikunnan ilokin :). Täytyypäs muuten katsoa jostain paljon arvioidaan keskimäärin CrossFitissä kulutetuiksi kaloreiksi..

    VastaaPoista
  2. Kyllä se tosiaan auttaa kun tietää, että saa aikaiseksi kalorivajetta päivään. Joskus turhauttaa katsoa kuntosalilla lämmittelyn ja loppujäähdyttelyn aikana kun kaloreita menee vaikka 30-50 kcal kerralla, tuntuu aika turhalta :) Mutta toisaalta sata kaloriakin on jo melkein yhden välipalapatukan verran että on siitä apua pienestäkin. Ja onneksi itselläni näin isokokoisena päivän peruskulutuskin on jo ihan kohtuullinen.

    VastaaPoista