keskiviikko 30. huhtikuuta 2014

Käytännön vinkkejä ja kenkäostokset

En ole vielä niin pitkällä tässä projektissa, että olisin kovin pätevä hyväksi havaittuja vinkkejä antamaan muille, mutta muutama juttu on sellaisia jotka ovat minua jo auttaneet. Tässä joitakin:

- Hanki hyvät kengät! Enkä tarkoita vain urheilukenkiä, vaan peruskenkiä joiden ansiosta on helpompi kävellä asioilla ja arjessa. Huomasin itse talvella tämän asian kun ostin hyvät talvikengät. Yhtäkkiä olikin enemmän voimaa kävellä ja askel jotekin vei ihan eri tavalla. Siitä innostuneena tuli enemmän hoidettua asioita jalkaisin. Kun ihmisellä on paljon painoa, tulee jalalle ja nilkkoihin aika paljon rasitusta ja itselläni on tuo holvi jo hieman lätsähtänyt. Tukea tarvitaan, silloin askel kulkee!

- Laita ulkoiluvaatteet valmiiksi! Tämäkin käytännön juttu auttaa minua paljon. Lenkkivaatteet on kaapissa yhdessä kohdassa, siinä valmiina myös urheiluliivit ja sukat. Ne voi vaikka laittaa vaikka pukemisjärjestykseenkin jos se auttaa. Tuulihousuja ja hupparia en ihan joka lenkin jälkeen pese, joten ne on siinä taas valmiina aamulla. Jos vielä avaisi lenkkarin nauhatkin valmiiksi ja laittaisi ne ovelle niin ei juuri tarvitse nähdä vaivaa lähtemisen suhteen.

- Osta joka kerta kaupasta hätävarat! Tätä yritetään nyt opetella. Ettei joka kerta tarvitse miettiä mitä terveellistä söisi, vaan oppisi ottamaan aina ne tietyt jutut joka tapauksessa kaappiin varalle. Raejuustoa, rahkaa, mustikoita, vaikka kanasuikaleita pakkaseen. Ei tulisi sitä tilannetta ettei ole muuta vaihtoehtoa kuin tilata pizza :)

- Kokeile lenkillä pientä juoksupätkää, vaikka ihan kevyttä hölkkää.  Itse otan jonkun edessä näkyvän puun tai pylvään merkiksi ja kokeilen siihen asti. Heti kun tuntuu liian raskaalta, vaihda taas kävelyyn ja anna hengityksen tasaantua. Sitten hetken päästä uusi pätkä. Itse tykkäsin tästä, koska tuntui että edes jotain jaksaa.

- Katso ohjelmia ja lue lehtiä! Kannattaa pysyä aiheen parissa monilla tavoilla. Jokin pienikin juttu, vinkki, resepti tai onnistumistarina voi motivoida taas pienen matkan. Jos asiasta ottaa taukoa tai jää "huilaamaan" hetkeksi, on vaara että kaikki palaa ennalleen. Tästä olen aiemmin ollut hyvä esimerkki! Olen jopa jonkun tällaisen bloginkin laittanut aiemmin ja siihen jäi. Nyt ei saa jäädä! Jos saan lukijoitakin tänne niin se varmasti auttaa. Keskustelu ja palaute ovat niin antoisia meille muuttujille (en sano laihduttajille koska se on tylsää).

Viimeinen kohta ei ole niinkään vinkki vaan tarina hankinnasta. Katselin urheilukenkiä, sellaisia jotka sopivat monenlaiseen sisäliikuntaan. Tässä vaiheessa kun ei vielä oikein tiedä mitä lajeja tulee harrastamaan ja miten paljon, joten joka lajiin ei voi tietenkään panostaa rahaa ja varusteita erikseen. Siksi päädyin etsimään naisten treenikenkiä, jotka sopisivat jumppaan, salille ja jopa sulkapalloon. Tuohon viimeiseen nämä voivat olla vähän pehmeät, mutta en kuitenkaan palloile niin hurjalla tahdilla aluksi että tulisi heti ongelmia. Näillä siis kokeillaan. Katselin verkkokaupoista vähän malleja ja hintatasoa, kävin Stadiumissa ja vilkuilin alustavasti mitä on tarjolla. Yrittäjänä kuitenkin kannatin ehdottomasti paikallista urheiluliikettä ja päädyin ostamaan sieltä tällaiset Niken Dual Fusion -treenikengät. Hintakaan ei ollut kamala, 69 eur.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti