sunnuntai 3. joulukuuta 2017

Ärsyttää, turvottaa, turhauttaa.

Pitkästä aikaa. Ei mitään uutta kerrottavaakaan kyllä, ikävä kyllä :(

Paino edelleen 122-123 kg tienoilla, välillä turvottaa tosi paljon ja kiire töissä aiheuttaa sekavaa epäsäännöllisyyttä. Eikä mitään kuviteltua ja pientä, vaan ihan hirmuna ollut syksyn aikana ulkomaanreissuja, iltahommia, aikaisia aamuja, pitkiä palavereita ja kaikkea siltä väliltä. Välillä ehdin olla kotona päivän ja nippanappa pyykit kuivuu, välillä sitten parikin päivää jolloin aika menee sohvalla voimia keräillen ja herkutellen... Ensi vuodeksi olen tehnyt lupauksen itselleni hidastaa ihan toden teolla. Jätän pois tietyt yhdistystoimintaan liittyvät vastuut ja tehtävät, en lähde kaikkiin pieniin työkyselyihin mukaan ja keskitän työaikani tuottavasti ja tiiviisti, lopun ajan lepään ja ulkoilen ja vietän aikaa enemmän miehen ja ystävien kanssa. Siihen oheen sopisi mainiosti terveellisempi ja reippaampi elämä, mutta en laita odotuksia tai paineita liian korkealle.

Täytän ensi syksynä 36. Yritän pitää mielessäni sellaisen "nyt jos koskaan"-filosofian. En tiedä mistä löytäisin apua tähän projektiin. Personal trainerit keskittyy (oman kokemukseni mukaan) liikaa kuntoiluun ja liikkumiseen, minä saattaisin kaivata enemmän vaan yleistä seurantaa, puhumista ja henkistä tukea. Jotain mikä pitää motivaatiota yllä. Vinkkejä tähän? Onko hyviä kokemuksia?

2 kommenttia:

  1. Samoja olen itsekin miettinyt, että mistä voisi saada apua. Ravitsemusterapeutti on kokeiltu - ei apua, koska tiedän kyllä miten syödä mutta en vaan arjessa tule eläneeksi niin. Pt ei mullekaan käy koska en todellakaan aio alkaa liikkuumaan paljon. Jäljelle jäänee erilaiset terapeutit tms mutta jotenkin sekään ei tunnu oikealta kun se kauhea "trauma" jota käsitellä on niinkin yksinkertainen kuin että en saa hallittua syöpöttelyäni.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No sepä juuri! Kun ongelma ei minustakaan ole itselläni missään traumassa: suru, masennus, lapsuuden traumat... Lähinnä vaan tykkään liikaa ruoasta, elän epäsäännöllistä elämää työn takia ja olen laiska urheilemaan :D Simppeli ongelma, mutta mitenkä sen selätät?

      Poista