maanantai 1. elokuuta 2016

Ruoan määrästä

Joskus aiemmin blogissani päivittelin kerran sitä, kuinka paljon ruokaa voi oikeasti syödä jos valitsee siihen oikeita aineosia. Silloisessa esimerkissäni taisin laskea ison riisi-kana-kasvis-mössön kalorit tehdessä ja koko kattilallisessa oli joku 1000 kcal, söin siitä monta monta annosta.

Saman jutun tein tänään eri versiona. Kerrankin oli aikaa punnita salaattikulhoon ainekset tarkkaan ja oikaisin sen verran, että kaikkea tuli 100g. Minitomaatteja, tuoreita herkkusieniä, luomu-papuseosta, korpelan kinkkusuikaleita ja raejuustoa. En tiedä voiko tuota salaatiksi kutsua, mutta sekava mössö joka tapauksessa. Siinä oli paljon aineita, joista pidän ja helppo kylmänä tehdä. En edes pilkkonut tomaatteja ja sieniä! Heh. Sitä tuli kulho ihan täyteen ja kaikista pakkauksista + netin avulla laskin, että koko kulhossa oli 340 kcal. Saman verran kuin tuhdissa ateriankorvikkeessa tai yhdessä donitsissa. Ja tässä oli tavaraa puoli kiloa! Totuuden nimissä olisin hyvin mieluusti jättänyt pavut poiskin, olisin säästänyt siinä 100kcal mutta toisaalta se antaa ruokaisuutta ja syömisen tunnetta sekaan.

Tätähän tää opettelu on, syökö mielummin puoli kiloa asiaa josta saa monenlaisia ravintoaineita ja reilun määrän mahaan, vaiko nopean epäterveellisen herkun, jonka jälkeen kuitenkin tekee mieli jotain oikeaa?

Ajatella, että jos vetäisin tuollaisen saman setin vielä toistamiseen tänään, olisin varmasti ihan kylläinen ja reipas - silti täynnä vasta 700 kcal! Ei jummi, mitenkä tän nyt osaa sisäistää (ja muistaisi aina nälkäisenä kaupassa).

1 kommentti:

  1. Hienoa jos joku tykkää noista kevyistä ruoista. Itse en valitettavasti tule niistä kuin kiukkuiseksi. Esim. salaatti, kyllä siihen pitää saada aina reippaasti rasvaisia aineksia kuten vaikka oliiviöljyä, avokadoa, pähkinöitä, jotain juustoa. Mulla tuppaa salaattiannokseen tulemaan sellaiset 600-700 kcal aina. Mutta eipä se mitään, minä sitten vaan syön harvemmin.

    VastaaPoista