sunnuntai 24. toukokuuta 2015

Iiriksen haaste :)

Sain tällaisen blogihaasteen Iirikseltä blogista Äiti tahtoo kuosiin ja päätinpä vastailla heti ettei unohdu. Lisäksi tämä on kivaa tekemistä aikaiseen sunnuntaiaamuun sillä välin kun kahvipannu porisee. Laihdutusrintamalta kuuluu huonoa: Uskaltauduin taas parin viikon tauon jälkeen vaa'alle ja se näytti 117,7 kg! Näin paljon en ole painanut miesmuistiin. En tiedä mitä tässä tapahtui, mielestäni en ole syönyt mitään kovin kummallista - mutta huolettomasti kyllä. Hyvä muistutus siitä, että hetkeksikään ei saisi herpaantua. Aika epätoivoista kyllä, mutta näköjään fakta. Uskon ja toivon, että tuosta pari kiloa on taas kertynyttä nestettä migreenin ja lääkkeiden takia. Otan tänään ja huomenna kevennyspäivät (tosissani!) ja katsotaan ti-aamuna uusi lukema. Tälle on saatava stoppi PIAN!

Mutta sitten haasteen pariin.

1. Mikä on tärkein päivärutiinisi

Aamusuihku. Se on pakollinen rutiini, sillä jos käyn valmiiksi suihkussa tai saunassa illalla, on tukkani seuraavana päivänä karmeaa pumpulia. Hiukset on siis pestävä aina aamuisin ja harjattava märkänä, sen jälkeen tulee aina rutiininomainen meikkaus :) Joka aamu sama homma, varmasti hamaan loppuun saakka. 

2. Paras kirja, jonka olet lukenut? Miksi?

Olen lukenut erittäin paljon hyviä kirjoja, tuntuu vaikealta valita. Joitakin voisi valita nuoruudesta sillä perusteella, miten muuttivat tai muokkasivat maailmankuvaani, toisaalta uudempia taas sen takia, että ovat olleet hyviä ja jännittäviä ja mielenkiintoisia. Sanotaan tähän silti eräs sieltä kauempaa: Anais Nin - Pikkulinnut. Sen lukeneet varmasti ymmärtävät, millainen vaikutus sillä oli esiteini-ikäiseen tyttöön :) 


3. Mihin olet aina halunnut matkustaa? Oletko toteuttanut haaveesi?

Olen saanut onneksi matkustaa aika paljon ja monet haaveet (Englanti, Venetsia) ovat jo toteutuneet. Skotlannin jylhät maisemat haluaisin kokea, kävelyt nummilla ja kiviset pubit. Sellainen voisi olla hieno toteuttaa jonkinlaisena kävelyreittinä. Toinen haave olisi Indonesia, Bali ja sentyyppiset kauniit, seesteiset paikat. 


4. Haluaisitko asua ulkomailla? Missä?

Kyllä haluaisin. Silloin valintani olisi todennäköisimmin Englanti, jossa olen saanut hyviä aikoja jo oleillakin. Mieheni kanssa kiinnostuimme eräällä matkalla valtavasti Kroatiasta ja sen kulttuurista ja maisemista. Italia olisi kolmantena listalla. 

5. Jos saisit täyttää vaatekaapin vain yhdellä merkillä, niin mikä se olisi?

Onpa vaikea! Ymmärrettävästi kokoni ei ole koskaan antanut liiemmin periksi merkkivaateshoppailulle. Eräs merkki, jota aina ikkunoissa ihailen on NoaNoa. Tykkään naisellisesta vintage-tyylistä :) Näissä on jotain suloista. Tosin ei tälle 117 kilolle.... Hah! 


6. Lempiruokasi

Liian moni! Joskus erityisesti tekee mieli vaikkapa makkarakastiketta ja muussia. Joskus taas nepalilaista, joskus muhevaa ja kosteaa hampurilaista. Suosikkiruokiani kaupan hyllyltä on kyllä savulohi ja feta-juusto. Niillä pärjäisin pitkään :D

7. Tärkein periaatteesi äitinä/naisena?

En ole äiti, mutta vahvasti kyllä nainen. Naisena minun tärkein piirteeni on (omasta mielestäni) aina ollut rohkeus ja huumorintaju. Niillä on pärjännyt mitä kummallisimmissakin tilanteissa ja huumorilla on osannut myös tilanteet, joissa joskus naisena olisi saattanut jäädä alakynteen. Enkä tarkoita, että naisten sortamiselle pitäisi vaan nauraa, vaan sitä että joskus reissuissa tai työmailla on päässyt paljon paremmin samalle aaltopituudelle kun ottaa asiat rennosti, ei loukkaannu pienistä ja menee rohkeasti mukaan tilanteisiin ja keskusteluihin. 


8. Oma juttusi, josta et luovu?

Luovuus. Kaiken uuden keksiminen, tekeminen, joskus se on askartelu, joskus maalaaminen, joskus rakentaminen tai korjaaminen. Se on todella innostavaa kun keksii jonkun uuden jutun, jonka parissa näprätä.


9. Hetki, joka on jäänyt mieleesi? Miksi?

Oi joi, miten vaikea! Näitä on monia. Hetki kun ensimmäisen kerran näin nykyisen mieheni. Hetki, kun edellisen mieheni kanssa yhteisessä kodissa pakkasin tavaroitani. Hetki kun ulkomailla sairastuin enkä saanut apua, itkin sairaalan pihassa maaten ja pelkäsin kuolevani. Hetki kun kun 7 vuoden yrittämisen jälkeen laitoin myymäläni oven kiinni. Jokainen hetki aamulla, kun koiran nenän tuhina lämmittää niskassa :) Onneksi elämä on täynnä ihania hetkiä. Voisin luetella tätä loputtomiin. Eräs viime kesän paras hetki oli kun olimme yön yli luontoretkellä saaressa ja nukuimme laavussa koko porukka (minä, mies ja koira). Sieltä aamulla kohmeessa herättiin, keitettiin nuotiossa kahvia ja nuudeleita :) Hieno aamu ja hieno retki.


10. Oletko kenkä vai laukkuihminen?

Yllättävän vähän molempia, mutta kumpaakin aika tasapuolisesti. Kenkä ehkä vie voiton.

11. Lempipuuhasi kesällä?

Uiminen ja luontoretkeily. Ystävien kanssa pihalla illanvietto, pelailu ja grillaaminen :) 

1 kommentti:

  1. Ihania vastauksia:) Luovuudesta olen kateellinen;) Haluaisin niin olla itsekin luova ja nukkua kyllä laavullakin:) retkeily on kyllä hieno harrastus. Ja mikse se Noa Noa näytä meidän pulleroiden päällä yhtään niin hyvältä...?

    VastaaPoista