perjantai 23. toukokuuta 2014

Mälsä olo

Nyt jotenkin harmittaa. Eilinen työpäivä reissussa meni vähän niin ja näin. Ruokailujen välit venyivät pitkän ajamisen takia ja lounaaksi jouduin valitsemaan kummallisen seisovan pöydän. Otin perusjuttuja: ruisleivän, salaattia, siemeniä, hedelmäpaloja, kauhallinen muusia ja joku possupalanen. Vähän kastiketta ja reilusti vettä. Semmonen tanakka annos, mutta ei mitään mättöä. Se oli aamupalan (hotelliaamiaisen hoidin fiksusti kyllä) jälkeen eka ruoka ja tapahtui joskus yhden maissa. Sitten sain työasioiden merkeissä kahvia ja pullapalan, outoa kyllä söin senkin vaikka pullat ei yleensä yhtään kiinnosta. Seuraavaksi olikin sitten paluumatkan ajo edessä ja se kesti yli 5 tuntia. Join vettä matkalla ja kun nälkä alkoi painaa, yritin tiirailla sopivia huoltoasemia taukoa varten mutta kaikki menivät jotenkin ohi tai näyttivät oudolle. Lopulta olin jo tunnin matkan päässä kotoa joskus iltakahdeksalta kun pysähdyin ABC:lle ja otin pullon vettä + kuivan ruisleivän. Siitä jäi osa syömättä ja muistin taas miksi inhoan kuivaa ja tiukkaa leipää. ÄH! Ostin vielä kaupasta tuoreita luumuja mukaan autoon ja muutaman jogurttimantelin ja pähkinän (vaikka niitä piti välttää). Niitä sitten napsin vielä autossa ja pääsin kotiin illalla ysin maissa ja petiin. Oli ärsyttävä olo, väsynyt ja jumissa ajamisen takia eikä tunnu helpottavan nyt aamullakaan. Kiireinen työaamu tiedossa, samoin työpäivä huomenna. Jotenkin meinaa voimat olla vähissä ja syömiset menee ihan miten sattuu nyt kun se mun valitsemani selkeä linja ei ollutkaan hyvä. Taidan kohta vetää väliin jonkun yhden nurtilett-päivän, ei tartteis miettiä!

LISÄYS: Oon tänään tullut siihen tulokseen, että tää on varmasti se vaihe jossa ennen on alkanut lipsua. Etenkin kun tulokset ei ole huimia (en edelleenkään käy omalla vaa'alla joten tiedän aika huonosti missä mennään) ja sit tällainen väsymys ja "tulee kaikenlaista" -kiire. Ei ole aikaa eikä energiaa miettiä jotain hiton pähkinöitä tai niiden syömättömyyttä. Kaipaisin yksinkertaista ja luotettavaa tapaa syödä, ettei sitä tarvitsisi joka kerta erikseen miettiä tai pelätä että nytkö tulee plussaa kun vedin tätä feta-juustoa (ja hei! se mun feta oli 3%). Puran nyt kiukkuani ja epätoivoani tähän tekstiin. Työjutut on nyt ihan kummallisia, kiirettä ja kuumuutta ja rahahuolia. Ei meinaa jaksaa. Auttakaaaaaa! Pitäisikö alkaa katsella tuota omaa vaakaa ennemmin, vaikka se näyttääkin "väärin" verrattuna PT:n vaakaan. Ainakin tietäisin jos jotain tapahtuu suuntaan tai toiseen.

8 kommenttia:

  1. Näitä tilanteita tulee varmasti meille muillekin eteen nimimerkillä kokemusta on! Ennen kaikkea mun mielestä hoidit hienosti nuo ABC syömiset ynnä muut vaikkei se tietenkään mikään kaikkein terveellisin vaihtoehto ole ollut (ravintolassa harvoin mikään on alle 1000kcal, kun niissä käytetään niin paljon rasvaa ja kermaa). Ei muuta kun pää pystyyn ja kerro itselles kuinka sä tällä kertaa pääset näiden kiitosten yli ilman sen suurempaa sortumista tai luovuttamista! Mun mielestä sun ruokavalio mitä aiemmin kuvailit, kuulosti ihan fiksulta ja ihmettelin vähän että miten se PT piti sun syömisiä ihan väärinä valintoina.. Itellä on nyt tässä uudessa ruokavaliossa kolme kertaa päivässä rahkaa ja 250g/krt eli vedän yhteensä 750g rahkaa päivässä! :D Kuulostaa hurjalta mutta oon kyllä huomannut että kun sitä syö aamupalan ja lounaan välissä, lounaan ja päivällisen välissä ja sitten päivällisen jälkeen iltapalana niin nälkä kyllä pysyy hyvin poissa ESiKÄ mulla ole ollut edes mitään mielitekoja!!! Normaalisti olisin jo kurvannut töiden jälkeen MAKUUNIIN hakemaan irtokarkkeja kun on ollut niin kova nälkä! Nyt kun ei ole ollut missään vaiheessa nälkä kun ruokaa on niin paljon ja oikeanlaista ruokaa niin eipä ole tehnyt makeaakaan mieli! :)
    Tsemppiä kovasti! Huonoja päiviä tulee meille kaikille, mutta mieti miltä haluat vuoden päästä näyttää ja millaisiin vaatteisiin toivoisit mahtuvan! :) Katseet tulevaisuuteen! :)

    VastaaPoista
  2. Voi kiitos Sanna. Nyt näitä viisaita sanoja tarvitaan. Nyt olen kokeillut ruisleipääkin lisätä esim. aamuisin ja tuntuu kuin kaikki menis ihan pieleen. Olo on löllö ja turvonnut, eilen söin jäätelön ja mitä lie... Alkaa tosiaan lipsua. Nyt palaan ainakin muutamaksi päiväksi takaisin siihen "omaan" ruokavaliooni ja otan tsempin päälle. Tästä mennään yli!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hemmetin autocorrect kun vääntää ja kääntää mun tekstiä miten sattuu! ;D Noh mutta ymmärsit pointin kuitenkin! ;) Ja hiilarit kannattaa muuten painottaa sinne aamupäivään eli aamupalalle ja lounaalle! Aamupalalla puuroa ja lounaalla kanaa ja riisiä niin siitä se lähtee! ;)

      Poista
    2. Mä en ole tommosta tiennytkään :) Mä olen vaan kuullut että hiilaripainotteinen ateria syötäis treenin jälkeen:) Mutta Iso-E hienostihan sinä tuon päivän pärjäsit, yritetään ajatella että elämä on valintoja täynnä ja pienikin parempi valinta on aina kotiinpäin koska enne olis vetänyt paljon enemmän niitä "ei niin hyviä ruokia naamariin". Uskon että pitkällä tähtäimellä tämä auttaa!! -Laura-

      Poista
    3. Kiitti, ihan oikeassa olet. Entiseen verrattuna KAIKKI päivät on menneet aika hyvin itse asiassa :) Voi muuten olla ihan fiksu ajatus tuo että hiilarit söisi aamun/aamupvän aikana. Saisi energiaa päivään, mutta iltaan mennessä olisi jo kuluttanut pöhöt pois. Ainakin meikän logiikalla! Heh.

      Poista
    4. Joo juurikin sitä tarkoitin! Mulla on uudessa ruokavaliossa PT laittanut hiilarit aamupäivälle ja sitten myös 1h treenin jälkeen syötäväksi. Eli toki jos käyt vielä illalla salilla ja syöt toisen kunnon ruuan treenin jälkeen niin sitten niitä hiilareita voi olla illallakin, mutta esimerkiksi mun iltapala koostuu ihan pelkästään rahkasta ja marjoista eli nukkumaan mennessä enemmän proteiinia, jotta lihakset kasvaa yön aikana ja mahdollisimman vähän hiilareita sillä nukkuessa niitä ei juuri kuluteta pois ja ne kertyy vyötärölle!

      Poista
  3. Mun mielestä myös se sun "oma" ruokavalio kuulosti hyvältä ja terveelliseltä! Ja jos sillä paino putoaa ja olo on hyvä, niin ei muuta kun antaa mennä :-)

    VastaaPoista
  4. Kiitti! Eilen taas oli lipsuttelupäivä kun oli niin hitsin kuuma, että light-siideri ja jäätelö osuivat suuhun :D Mutta nyt takaisin omiin ruokiin.

    VastaaPoista