torstai 17. maaliskuuta 2016

Tuntemuksia

Tällä viikolla olen toteuttanut melko hyvin (mielestäni) tuota Cambridgen tasoa 1+

Siinä mielessä tämä on hurjan paljon vaikeampaa kuin puhdas ykköstaso, että nyt pitää itse tajuta säätää ruokien määrän ja varoa, ettei syö liikaa. Helpompaa tietysti siinä mielessä, että heikotusta ja nälkää ei enää ole.

Olen ottanut lounasspaghettiin mukaan tomaattia ja raejuustoa, lisäksi yksi pienehkö ruoka-annos esim. kanaa, sieniä ja kasviksia. Jostain syystä unohdan nyt ottaa tarpeeksi noita CB-ruokia, mikä ei ehkä ole huono juttu jos vahingossa syönkin oikeana ruokana liikaa kaloreita. Ymmärrän toki ohjelman kannalta, että niitä pussiruokia halutaa myydä joka tasolla :) Mutta nyt olen silti mennyt niin että 2 CB-ruokaa ja loput kasviksia ja proteiinia.

Kasviksille keksin sellaisen kikan, että ripottelen päälle taco-maustetta. Tulee enemmän ruoan fiilis ja raejuusto antaa lisää ruokaisuutta niihin. Jauhelihaa paistoin eilen vähän, valitsin siihen vähärasvaisen version, paljon mausteita sekaan ja kasviksia. Tällaista mössöä tulee helposti syötyä liikaa, joten yritin ottaa vähän ja juoda paljon vettä.

Aamupuuroon/-pirtelöön olen lisännyt leseitä. Tätä valmentajakin suositteli, sillä ykköstason kaksiviikkoisen päätteeksi oli suoli ihan löysällä ja oli ikävä olla töissä ja julkisilla paikoilla kun piti pelätä, että tulee plörö pöksyyn jos aivastaa tai yskii :D Nyt on sekin helpottanut kun kasviksista ja leseistä tulee kai sen verran kuituja.

Vähän tuntuu siltä, että tällä viikolla ei juuri paino putoa kun tuon tiukan aloituksen jälkeen kroppa varmaan vetää kaiken ravinnon itseensä. Mutta mikäli lisää ei tule, ole tyytyväinen ja jatkan kevyellä linjalla eteenpäin. Ajattelin joskus pitää vaikka kokonaan CB-ruoilla päivän, saisi vähän vaihtelua elimistölle.

1 kommentti:

  1. Tsemppiä kovasti täältä toiselta Cambridge-dieettaajalta. Itse olen niin hullantunut nopeasta painonpudotuksesta, että en malta alkaa 1+ -tasolle vaikka sainkin siihen valmentajalta luvan. Pelkään liikaa että ensinnäkin painon pudotus pysähtyy (mulla on historiassa ollut erittäin suuria vaikeuksia pudottaa painoa normaaleilla kevyeen syömiseen perustuvilla dieeteillä), ja toiseksi että kun lopulta pääsen ruoan makuun, en malta syödä vain 200 kcal vaan menisi ylettömästi.

    Joten minä otin mukaan vain suunnilleen kurkun järsimisen, kun siinä ei ole paljon yhtään kaloreita, ja aloitan sitten vasta parin viikon päästä syömään proteiiniruokia, kun saan aloittaa tason 2. Näin ahmimishäiriötaipumuksen omaavana kyllä pelottaa jo - on aika helppo olla syömättä tavallista ruokaa ollenkaan, mutta miten syödä sitä vähän ja kohtuudella, varsinkin kun 5 viikon Cambridge-pussittelun jälkeen on valtava ruoanhimo ja nälkä: se tulee olemaan haastavaa.

    VastaaPoista